4,5G GSM internet hızı 3G GSM internet hızına göre 10 kata kadar daha fazla bant genişliği sunabilmektedir. Bu sayede video yükleme ve indirme süreleri kısalmakta. internet sayfaları daha hızlı açılabilmekte, canlı yayın yapılabilmekte, canlı olarak video görüşmesi yapılabilmektedir. Bunun yanıda farklı birçok ihtiyacın daha kısa sürede gerçekleştirilmesi mümkün olabilmektedir.
İlerleyen dönemlerede 4,5G den daha ileri hızlarda bağlantıda mümkün olacaktır. internet hızımız arttıkça beraberinde yeni tekliojilerinde gelişmesine, oluşmasına neden olacaktır. Mevcut ürünler yeni teklojiye uyum sağlayabildiği sürece varlığını sürdürmeye devam edebilecektir.


4,5G’yi en yaygın olarak kullanan ülke, yüzde 97 kapsama alanı ile Güney Kore. Bunu yüzde 90 kapsama alanı ile Japonya yakından takip ediyor. Türkiye’de ise, 2024 yılından önce yüzde 95 oranında bir kapsamaya ulaşılması planlanıyor.


Ülkelere göre sunulan bant genişliği sıralamasında ise yine uzak doğu ülkelerinin liderliği söz konusu. Kullanıcıların sahip olabildiği ortalama indirme hızı ölçümlerinde 28 Mb/s ile Singapur lider iken, en yakın rakibi 25 Mb/s ile Güney Kore. Üçüncü sıradan itibaren Avrupa ülkeleri de yüksek hız listesine giriyorlar, Avusturya ve Danimarka 21 Mb/s hızla aynı sırayı paylaşırken, İspanya’da 17 Mb/s hız ölçülüyor. 
01.12.2016