ActiveGard:
Ses iletimi sırasında hatlarda oluşabilecek aşırı yüksek ses seviyeleri veya parazitler kullanıcıların Akustik şoklara maruz kalmasına yol açabilir. Akustik şoklar geçici veya kalıcı duyma bozuklukları ile sonuçlanabilir. Tüm Sennheiser Communications telekom kulaklıklarında bulunan patentli ActiveGard teknolojisi ses iletimi sırasında oluşabilecek bu tür tehlikeli sinyallerin kulağınıza ulaşmadan önce yok edilmesini sağlar.


AdaptiveIntelligence:
BW900 tipi Bluetooth kulaklıklarda kullanılan AdaptiveIntelligence teknolojisi, kullanıcının tercih ettiği ses seviyelerini hatırlamasının yanı sıra, ortam gürültüsüne göre en kaliteli sesin iletilmesine yönelik otomatik ayar yapabilmektedir. Yüksek gürültülü ortamdan çıkıldığında ses seviyesi otomatik olarak önceden ayarlanan seviyeye döneceğinden kullanıcının ses ayarları ile oynaması gerekmez.


Dynamic Volume Control:
Sennheiser Communications'un UI740 ve 750 model kulaklık arabirimlerinde bulunan patentli otomatik ses seviyesi ayarlayan teknoloji. Kullanıcının kendisi için konforlu olan ses seviyesini bir kere ayarladıktan sonra sürekli olarak aynı ses seviyesi ile çalışmasına imkan verir. Karşı taraftan gelen ses farklı zamanlarda yükselme veya düşüş gösterse bile Dynamic Volume Control, kullanıcıya ulaşan sesi otomatik olarak ayarlanan seviyede tutacaktır.


EasyDisconnectTM:
Sennheiser Communications telekom kulaklıklarında kulaklık kablosu ile telefon kablosunu kolayca birleştirmeye ve ayırmaya yarayan patentli bağlantı konnektörü.


SoundClarity:
Sennheiser Communications'un universal arabirimlerinden UI 740'ta bulunan patentli SoundClarity teknolojisi, gürültülü ortamlardan gelen çağrılarda insan sesini ön plana çıkararak kullanıcının konuşmayı rahatça duymasını sağlar.


Enterferans
(Girişim): Kablosuz yayın yapan birden fazla cihazın yaydıkları elektromanyetik dalgaların birbirine karışması ve yayınların bozulması.